Hummus x 3 med rödbetor och morötter

Hummus x 3 med rödbetor och morötter

Hummus
1 burk kikärtor (400 gram förkokta)
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 tsk spiskummin
1 msk citronjuice
4 msk olivolja
1 msk tahini
salt/peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Mixa kikärtor, vitlök, spiskummin, citronsaft, olivolja och tahini i en matberedare till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

Rödbetshummus
2 medelstora rödbetor, kokta
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 1/2 dl kikärtor, kokta
2 msk tahini
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
1 krm spiskummin
salt/peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Mixa alla ingredienser i en matberedare.Smaka av med salt/peppar. Ringla gärna lite extra olivolja på den färdiga rödbetshummusen.

Morotshummus
ca 350 gram morötter
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
flingsalt
1 tsk mald spiskummin
2 msk citronjuice
1 msk tahini
olivolja
salt/peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela morötter och vitlöksklyftor i mindre bitar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja, strö över flingsalt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills morötterna mjuknat. Låt svalna något, mixa till en röra i matberedare och smaksätt med  spiskummin, citronsaft och tahini och tillsätt gärna olivolja i en tunn stråle för en lösare konsistens. Smaka av, salta och peppra!