Pressmeddelande

Återkallelse av Friggs Majskakor Chiafrö & Havssalt 130 g

Midsona Sverige återkallar ett parti av Friggs Majskakor Chiafrö & Havssalt, 130 g med bäst före datum 13-05-2019 eftersom dessa har visat sig innehålla förhöjda värden av Aflatoxin.

För ersättning av återkallad produkt uppmanas konsument att kontakta Midsonas konsumentkontakt på konsumentkontakt@midsona.se. Skicka ett mail innehållande namn, adress samt bild på produkt där bäst före datum syns. 

Produktnamn: Friggs Majskakor Chiafrö & Havssalt
Nettovikt:  130 g
Bäst före:  13-05-2019
Batchkod*:  JHU114B och JHU114C *
EAN (streckkod):  7350028543762

* står under bäst före datumet på förpackningen

De konsumenter som redan har ätit av produkten behöver inte vara oroliga. Att äta ett livsmedel med för mycket aflatoxin en enstaka gång är inte farligt! Det är om man äter höga doser under en lång period, som det kan bli skadligt för hälsan.

Observera att återkallelsen endast gäller den smaken av majskaka och med ovan nämna bäst före datum. Utökade analyser har gjorts och Aflatoxin har inte påvisats i övriga smaker och/eller bäst före datum.

För mer information kontakta Midsona Sverige AB konsumentkontakt, tfn 020 78 88 01 eller konsumentkontakt@midsona.se.

 

Friggs favoriter i nya smaker och smarta ”snackpacks”

Friggs snackpacksNu kommer Sveriges mest populära majskakor i smidiga portionsförpackningar och tre nya smaker. Friggs Snackpacks är perfekta att ta med i fickan eller väskan - så har du alltid ett krispigt och gott mellanmål nära till hands. Samtidigt som Majskakor Snackpacks hamnar i butikshyllorna lanseras också Friggs Majskakor Grill som en ny smak i den ordinarie förpackningsstorleken. Bäst av allt: Med Majskakor Grill hemma i köket kan du njuta av ”grillat” året om – garanterat utan grillförbud.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet och ladda ned högupplösta bilder hos MyNewsdesk.
September 2018

Friggs ekologiska te Eukalyptus Citron piggar upp i förkylningssäsongen

 

Friggs te eukalyptus citronEukalyptus och citron är sedan länge välkända smaker i halstabletter och förkylningsprodukter i Sverige. Lagom till hösten lanserar nu Friggs ett grönt te med de båda ingredienserna i kombination och det skapar en god uppfriskande smak. "Vi ville utveckla ett te som passar in under förkylningssäsongen eftersom konsumenter ofta dricker te när de känner sig krassliga. Huvudingrediensen i vårt ekologiska citron- och eukalyptuste är grönt te som ger en uppiggande effekt. Teet blir unikt i tehyllan", säger Natalie Fresia, assistant brand manager på Friggs.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet och ladda ned högupplösta bilder hos MyNewsdesk. 
Augusti 2018

Friggs nya linskakor – ett hälsosamt alternativ till snacks

Efter succén med majskakor lanserar nu Friggs linskakor - ett gott, hälsosamt alternativ till snacks, mellanmål och fredagsmys. Linskakorna är naturligt glutenfria och rika på protein. "Vi ser att det finns ett stort intresse i många familjer för nyttigare snacks och vi vill gärna kunna ge ännu fler bra valmöjligheter. Eftersom linskakorna innehåller mycket mättande protein passar de även bra som mellanmål och i samband med träning", säger Emelie Grönsterwall, product innovation manager för Friggs.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet och ladda ned högupplösta bilder hos MyNewsdesk.
April 2018

Chokladkant på tillvaron - ekologiska majskakor doppade i choklad

En växande trend i Europa är majskakor med chokladöverdrag. Med bakgrund av detta lanserar nu Friggs ekologiska majskakor doppade i choklad i två goda smaker på den svenska marknaden: en variant med mjölkchoklad och en variant med mörk choklad och havssalt.
Bildblad
September 2017

Ekologiska majskakor från Friggs - ett hälsosammare alternativ till fredagsmyset

Efterfrågan på ekologiska livsmedel ökar kraftigt och Friggs släpper nu två nya ekologiska majskakor i sitt sortiment; Parmesan samt Ramslök Gräddfil.
Bildblad
Augusti 2017

Med smak av sommaren - nytt ekologiskt te från Friggs

Nu lanserar Friggs en nyhet i serien ekologiska premiumteer med smak av sommaren: Svart te Björnbär Lavendel.
Bildblad
16 februari 2017

Friggs glutenfria knäcke med Spenat & Svart sesamfrö utnämnd till "Årets bästa hälsomat"

Friggs glutenfria knäcke med Spenat & Svart sesamfrö har av tidningen MåBra fått utmärkelsen Årets bästa hälsomat, vilket omnämns i MåBra nr1 2017.
Bildblad
15 december 2016

Ekologiskt proteinpulver från växtriket – nyhet från Friggs

Konsumentens ökade efterfrågan på protein och det växande intresset för vegetarisk kost gör att allt fler konsumenter letar efter proteinkällor från växtriket. Med bakgrund av detta lanserar Friggs nu en serie ekologiskt vegetabiliskt proteinpulver som passar perfekt att blanda i exempelvis smoothies, gröt och chiapudding.
Bildblad
25 oktober 2016

Nya smakrika majskakor från Friggs - nu i smakerna Pizza och Barbecue

Efterfrågan på majskakor fortsätter att öka och nu breddar Friggs sitt sortiment av smaksatta majskakor. Smakfavoriterna Pizza och Barbecue kommer som majskakor med härlig krispighet. De är gjorda på majs och är fria från gluten.

Bildblad
13 oktober 2016

Glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön

Nu lanserar Friggs tunna och krispiga knäcke med grönsaker och superfrön i två goda smaker; Tomat & Sesamfrö och Spenat & Svart sesamfrö. De är bakade på majs- och bovetemjöl vilket gör dem glutenfria.

Bildblad 
28 september 2016

Ekologiska teer som både är och gör gott

Friggs lanserar sex exklusiva, ekologiska teer i en helt ny premiumserie, alla med noggrant utvalda ingredienser i goda smakkombinationer.

Bildblad
12 september 2016

Smakfavoriter från Friggs nu som majskakor

Nu släpper Friggs två nya smaksatta, krispiga majskakor. Efterfrågan på majskakor har ökat markant och nu möter Friggs upp med två favoritsmaker; gräddfil & lök samt ost.
Bildblad
15 april 2016

Majskakor en ny storfavorit – Nu släpper Friggs nya smaker med superfrö och havssalt

Friggs lanserade de första majskakorna 2014 och de blev snabbt en succé. Många väljer majskakor som ett alternativ till bröd eller som ett gott mellanmål. Majs är dessutom naturligt glutenfritt och Friggs majskakor innehåller fullkorn. Som ett svar på den stora efterfrågan lanserar nu Friggs tre naturella smaker med havssalt som alla är glutenfria, nyckelhålsmärkta och GMO-fria.
Bildblad
14 april 2016

Hållbart producerad, högkoncentrerad Omega-3 fiskolja med gott samvete från Friggs

En högkoncentrerad och hållbart producerad fiskolja i kapslar är en av vårens nyheter från Friggs. Fiskoljan i Friggs Omega-3 är certifierad av Friend of the Sea som garanterar att fisken fiskats och oljan utvunnits på ett hållbart och miljömässigt sätt.
18 februari 2016

Friggs nya ekologiska teer med superfrukt – perfekt som läskande iste

Friggs smakrika teer med superfrukt lanseras nu med endast ekologiska råvaror. Teerna, som har ett väldigt högt innehåll av frukt och bär, finns i smakerna Rooibos Granatäpple & Hallon samt Grönt te Havtorn & Mango. Båda passar att dricka som traditionellt te men är också utmärkta att serveras som läskande iste.
Bildblad
16 februari 2016

Friggs lanserar glutenfritt knäcke med superfrön

Nu lanserar Friggs ett gott, tunt och krispigt knäcke med superfrön. Först ut är smakerna Chia & Vallmofrö samt  Sesam & Linfrö. Båda innehåller hela 28 procent superfrö som framhäver den goda smaken. Friggs knäcke med superfrö passar till såväl frukost som mellanmål, liksom även till kvällsteet eller ostbrickan.
Bildblad
8 februari 2016

Friggs Ekologiska Majskakor utnämnd till ”Årets bästa hälsomat”

Friggs Ekologiska Majskakor fick av tidningen MåBra utmärkelsen Årets bästa hälsomat, vilket omnämns i MåBra nr1 2016.
Bildblad
7 januari 2016

Nyhet  i dagligvaruhandeln - Kosttillskott med Nypon, Blåbär & Tranbär

Friggs lanserar en serie med funktionella kosttillskott med inslag från naturen. Kosttillskotten är i tablettform och består av Friggs Nypon för lederna, Friggs Blåbär för synen samt Friggs Tranbär för immunsystemet.
15 december 2015

Saknar du också solen?  - Nu lanserar Friggs D-vitamin med 50 µg

Vi har lyssnat på våra konsumenter som efterfrågat ett starkare D-vitamin och lanserar en D-vitamin kapsel med hela 50 µg.
7 december 2015

Superfrön i bars – nytt hälsosamt mellanmål från Friggs

I den rådande trenden med glutenfria produkter lanserar Friggs för första gången nötbars med superfrön i smakerna Chiafrö/Tranbär, Pumpafrö/Honung och Quinoa/Hallon. Ingredienslistan är kort och består av noggrant utvalda råvaror från naturens skafferi. Inget socker är tillsatt.
Bildblad
27 oktober 2015

Amarantfrö & Örtsalt - nyhet i Friggs serie majskakor med superfrön

Nu fyller Friggs på i sitt sortiment av tunna majskakor med superfrön. Amarantfrö & Örtsalt är krispigt god, gjord på endast naturliga ingredienser samt rik på fullkorn och fibrer. Superfröet Amarantfrö innehåller protein, mineraler samt vitaminer och har blivit alltmer populärt och omtyckt för sin milda nötiga smak. 
Bildblad
23 oktober 2015

Friggs släpper nya mellanmål: Ekologiska majs- och bovetekakor

Redan förra hösten började Friggs utveckla segmentet majskakor, en kategori som fått stort uppsving som nyttigt mellanmål i Europa. Majs är fritt från gluten, innehåller kostfibrer och B-vitamin samt  gör kakorna extra krispiga. Med detta som bakgrund använder Friggs en hög halt majs i flera av sina produkter och lanserar nu under hösten nya tunna ekologiska majs- och bovetekakor.
Bildblad
14 oktober 2015

Friggs ekologiska teer Chai och Lakrits tillbaka på hyllan

Efter påstötningar från våra konsumenter återlanserar vi två favoriter, nu som ekologiska teer. Chaiteet har en kryddig smak av kanel och kardemumma och Lakritsteet har en tydlig smak av lakrits kombinerat med pepparmynta.
Bildblad
30 september 2015

Friggs kommentar till Livsmedelsverkets rapport kring risprodukter

29 september 2015

För den aktiva; Friggs vitaminbrus Prestation

Friggs kosttillskottet Prestation, brustabletter med en kombination av vitaminer och mineraler avsedd för alla som lever ett aktivt liv.
Bildblad
3 februari 2015

En kopp med solljus

TE+ Solljus är speciellt framtaget för att bidra med ett tillskott av D-vitamin.
Bildblad
21 januari 2015

Välj Immun, Sockerbalans eller Energi

Friggs släpper tre nya vitaminbrus med funktioner
Bildblad
4 november 2014

Chiafrö – Linfrö – Hampafrö

Friggs lanserar tunna, krispiga riskakor med superfrö
Bildblad
22 oktober 2014

Friggs nya hälsoteer laddade med superfrukt

En ny serie hälsosamma teer
Bildblad
22 september 2014

Friggs Te+ räddar vintern!

Nya funktionella teer bidrar till jämnare blodsockernivå, balanserat immunsystem och mer energi.
Bildblad
23 september 2013