201804_MAlvarsson_Friggs_press_30.jpg

Linskakor med cashewnötsost med tomater och basilika

Perfekt som ett somrigt al fresco mellanmål!

INGREDIENSER

8 Friggs Linskakor Pizza

2,5 dl cashewnötter, blötlagda i 2 timmar, dränerade och sköljda

1,5 msk färskpressad citronjuice

6 soltorkade tomater marinerade i olja (dränerade)

En nypa vitlökspulver

Salt efter smak

En väl tilltagen nypa svartpeppar

75 ml vatten (eller mer vid behov)

3 mogna tomater, skivade

Färska basilikablad till servering

 

INSTRUKTIONER

Häll de blötlagda cashewnötterna tillsammans med soltorkade tomater, citronjuice, vitlökspulver, salt och peppar i en matberedare. Mixa tills det får konsistensen av fuktigt mjöl. Tillsätt vatten, lite i taget, och fortsätt mixa i 2 minuter eller till cashewnötsosten är jämn och tjock, ungefär som hummus eller färskost.

Smaka av osten och smaksätt med salt och peppar efter behov. Bre över linskakorna och lägg på en skiva tomat och basilikablad. Servera omgående.

Överbliven cashewnötsost kan förvaras upp till tre dagar i en lufttät förpackning i kylskåp.

Bild och recept: @MissMarzipan