Änglar av vit choklad och majskakor med bär och gurkmeja

Änglar av vit choklad och majskakor

Vill ni bjuda på något fint i juletid? Då måste ni göra dessa vackra änglar!

INGREDIENSER:
4-6 Majskakor Chiafrö Havssalt
200-250 g vit choklad (kan vara fri från socker och/eller mjölk)
8-12 torkade korinter
8-12 torkade granatäppelkärnor eller gojibär
1 tsk gurkmeja
½ tsk lingonpulver (rödbetspulver eller acaipulver fungerar också)

Instruktioner:
Smält chokladen i en medelstor skål.
Bred vit choklad på var och en av majskakorna och jämna ut ytan med en spatel eller smörkniv.
Placera ca 4 matskedar av den smälta chokladen i en liten skål och blanda i gurkmejan för att färga chokladen gul.
Medan den vita chokladen ännu inte stelnat, lägg på gurkmejachokladen på toppen av varje chokladdragerad majskaka och använd en tandpetare för att skapa virvlar av lockigt ängelhår.
Placera två korinter på varje ängel för att ge ängeln ögon.
Lägg sedan två torkade granatäppelkärnor eller gojibär på varje majskaka för att bilda en liten mun. Trimma dem med en sax eller kniv om nödvändigt.
Placera 1 matsked smält choklad i en liten skål. Blanda i bärpulvret för att färga chokladen ljusrosa. Dutta två droppar på varje majskaka för att göra ängelns kinder.
Låt chokladen stelna. Lägg en hjärtformad pepparkaksform på en bakplåt med bakpapper. Ta sedan resterande choklad och häll i i pepparkaksformen. Använd baksidan av en tesked för att jämna ut ytan. Placera bakplåten i kylskåpet i några minuter så att chokladen stelnar, men utan att den blir stenhård. Använd en kniv för att skära runt formen så att chokladhjärtat lossnar och vänd det så att den släta sidan är vänd uppåt. Dela den i två delar längs mitten av hjärtat.
Upprepa tills du har tillräckligt med vingpar för alla dina änglar.
Du kan dekorera vingarna med lite extra choklad genom att använda en tandpetare, om du vill.
Placera vingarna på bakplåten så att det blir lite överlappning när majskakorna placeras ovanpå respektive vingpar. Lägg lite smält choklad på sidan av varje vinge och placera sedan en majskaka ovanpå varje vingpar för att de skall fastna. Ställ in plåten i kylskåpet så att chokladen stelnar.
Servera!

Bild & recept: #MissMarzipan