friggsdarkchocolate2.jpg

Friggs Majskakor Dark Chocolate & Sea Salt med Fikon & Kanderad Apelsin

INGREDIENSER:
12 st Friggs Ekologiska Majskakor Dark Chocolate & Sea Salt
12 sockerfria kanderade apelsinskivor (se recept nedan)
2-3 färska fikon, skivade

INGREDIENSER FÖR SOCKERFRIA KANDERADE APELSINSKIVOR:
200 ml sötströ (sötningsmedel med stevia) + 200 ml vatten
1-2 små apelsiner

Instruktioner:
Kvällen innan du tänker göra dessa läckerheter: häll 200 ml vatten + 200 ml “sötströ” (det går även att använda ekologiskt socker) i en stekpanna. Koka upp blandningen och sänk sedan värmen till medel och rör om. Skiva två apelsiner tunt. Sjud dem i sirapsblandningen i ungefär 7 minuter och lyft sedan försiktigt över dem till en ugnsform med bakplåtspapper på. Lämna över natten (eller skynda på processen genom att placera formen i ugnen på 50°C i ett par timmar. Kolla till dem efter en timma och vänd på dem om nödvändigt)

Lägg en skiva kanderad apelsin på varje chokladtäckt majskaka och lägg sedan över en skiva fikon. Servera omgående. 

Bild & recept: #MissMarzipan