friggs_milkchocolate_darkchocolate6_1200x800.png

Läskiga spindelnätskakor till Halloween

De här majskakorna med spindelväv av choklad är lika goda som de är fina att titta på! De passar extra bra inför Halloween och till barnkalas, men njut dem gärna året om.

INGREDIENSER

Friggs Majskakor Mjölkchoklad / Mörk choklad & Havssalt

100 g vit choklad (kan vara vegansk), smält (låt svalna något)

50 g mörk choklad (85%), smält

Du behöver också:

En tandpetare

En papperskon för att spritsa choklad, alternativt en liten förslutningsbar fryspåse med spetsen av ett hörn avskuret för att göra ett litet hål.

INSTRUKTIONER

Med en sked, lägg vit choklad på en chokladmajskaka.

Använd baksidan av skeden för att försiktigt breda chokladen jämnt över ytan ända ut till kanterna. Tryck och smeta inte chokladen för hårt då du riskerar smälta det undre lagret av choklad.

Lägg den smälta mörka chokladen i din spritspåse/papperskon och rita några cirklar ovanpå den vita chokladytan. Dra spetsen av en tandpetare från mitten ut till kanten av majskakan för att skapa en spindelväv. Låt svalna något innan du serverar.

Bild & recept: #MissMarzipan