friggspesto.jpg

Majskakemackor med avokado, zucchini och röd pesto

Toppa majskakorna med avokado, zucchini och röd pesto. Ringla olivolja och verjuice över och toppa med vallmofrön och färsk basilika!

INGREDIENSER
12 Friggs Majskakor
Zucchini, i 12 tunna skivor (Tips! använd en mandolin)
Röd pesto (se recept nedan)
1-2 avokado, beroende på storlek
En skvätt verjuice (eller citronjuice)
Olivolja
Vallmofrön
Salt och färskmalen svartpeppar efter smak
Färsk basilika

INGREDIENSER PESTO
150 g marinerade soltorkade tomathalvor i olja (ca 24 st)
90 ml olja från burken med soltorkade tomathalvor
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver (valfritt)
30 g rostade cashewnötter
1 msk balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger

PESTO - GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienser i en liten matberedare tills önskad konsistens är uppnådd. Överbliven pesto kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

MAJSKAKEMACKOR - GÖR SÅ HÄR
Bred pesto över samtliga majskakor och toppa med tunna skivor zucchini, avokadoskivor. Häll över lite olivolja och verjuice (eller citronjuice), smaksätt med salt och peppar, samt toppa med vallmofrön och färsk basilika.