Halloweenkakor med rostad pumpa och hummus

30 min
Antal personer: 6
Gör dina egna Jack-O-lanterns (Halloweenlyktor) med rostad pumpa och hummus på en botten av majskakor eller riskakor. De blir garanterat en succé på Halloweenfesten!
Receptkreatör:

Ingredienser

Friggs Majskakor Pizza eller Riskakor

Till hummus

1-2 msk citronsaft
1 msk tahini
1-2 vitlöksklyftor
1/4 tsk salt (eller efter smak)
1 burk kikärter, dränerade och sköljda
1/2 msk extra jungfruolja
1/2 medelstor butternut squash (skuren på längden)
1 tsk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
1/4 tsk paprikakrydda

Till dekoration

Färsk basilika
Färsk timjan
Svarta oliver
Pecannötter

Instruktioner

Förvärm ugnen till 200°C.
Placera butternut squash med den skurna sidan upp i en långpanna och rosta i ugnen i 60 minuter tills den är mjuk.
När den är klar, låt svalna något innan du gräver ut köttet (ta bort frön) och puréar den i en matberedare.
Tillsätt citronsaft, tahini, vitlök och salt.
Blanda tills det är smidigt. Tillsätt kikärter, olivolja och kryddor.
Blanda i matberedaren tills det blir en slät konsistens.
För över hummusen till en behållare med lock och lägg i kylskåp i minst 2 timmar.
Lägg1 dl hummus åt sidan i en liten skål.
Bred sedan ett lager pumpahummus på dina majs-/linskakor.
Dekorera genom att ta skålen med 1 dl hummus och spritsa på dina pumpor.
Med hjälp av en liten kniv, skär kvadratiska och triangulära former från svarta oliver för att göra Jack-o-lantern ansikten.
Plocka kvistar av timjan och basilika för att göra "pumpablad".
Servera omedelbart.

Relaterade produkter

Liknande recept