Omtanke från Friggs

Friggs har en lång tradition på den svenska marknaden och har sedan 1968 erbjudit hälsosamma produkter av hög kvalitet.

Namnet Friggs kommer från den fornnordiska gudinnan Frigga, som såg till
att skörden var riklig. I likhet med Frigga ser också Friggs till att det finns god
och nyttig mat från växtriket tillgänglig för alla.

Sedan 70-talet har Friggs varit pionjär inom teer. Än idag är Friggs en ledande aktör inom teer, som uppskattas av konsumenterna både för den goda smaken och dess hälsoeffekter. Friggs teblandningar innehåller noggrant utvalda naturliga ingredienser som ger god smak och naturlig funktion.

#förkylning


Sidan uppdaterades: 7 oktober, 2016

Om teerna:

Vitt te - Citrus. Vitt te har uppmärksammats bland hälsomedvetna konsumenter under den senaste tiden för sitt näringsinnehåll. Tebladen skördas tidigare och genomgår inte heller någon ytterligare behandling som rullning, oxidering eller upphettning vilket gör att det vita teet innehåller mer närings- ämnen än andra teer. Friggs ekologiska vita te heter Bai Mu Dan och består av knopparna och de närmaste bladen. Teet kan avnjutas varmt men även med fördel kylas och drickas som ett läskande iste med några skivor apelsin eller citron.

 

Grönt te - Matcha Citronmeliss. Matcha är ett grönt te där tebladen finmalts till ett pulver. Matcha har på kort tid blivit oerhört efterfrågat tack vare sitt höga näringsinnehåll. När matcha tillreds på traditionellt vis blandas de finmalda tebladen direkt med varmt vatten. I Friggs nya ekologiska Matcha Citronmeliss har man förenklat processen genom att blanda matcha med grönt te och uppfriskande citronmeliss i påsar för att kunna tillreda teet på vanligt sätt

 

Rooibos - Äpple Kanel Hibiskus. Det röda teet har länge varit en favorit bland hälsomedvetna konsumenter. Här är det blandat med frisk syrlighet från ekologiskt äpple, äkta kanel och en mild ton av hibiskus, vilket förhöjer den naturliga sötman i rooibos ytterligare. Rooibos innehåller inte något koffein, vilket gör att det med fördel kan drickas på kvällen. Det är även uppfriskande och gott att servera kylt med några isbitar.

 

Örtte - Ingefära Citrongräs. Det här örtteet innehåller 50% ingefära och syrligheten från citrongräset balanseras av sötma från lakritsrot. Ingefära är en ört som är uppskattad bland många hälsomedvetna och det har blivit populärt att beställa ingefärs-shots i juicebaren; med Friggs örtte ingefära citrongräs kan du njuta av en kopp hemma när du vill. Teet är naturligt fritt från koffein.

 

Örtte - Mynta Nässlor. Ett örtte med frisk smak av mynta och lite kryddig eftersmak från nässla. Både mynta och nässlor är ingredienser som ibland förekommer i detoxkurer. Nässlor är näringsrika och innehåller bland annat vitamin A, C och flera mineraler t.ex. järn. Detta örtte innehåller 25 % nässlor och är naturligt fritt från koffein.

 

Örtte - Kryddig Chai. Detta aromatiska örtte innehåller hela 72% äkta kanel (ceylonkanel) med lakritsrot, ingefära, kardemumma och kryddnejlika som fulländar den mustiga smaken. Detta chaite kan avnjutas precis som det är, eller blandas med mjölk och espressokaffe till en så kallad Dirty Chai, vilket är en dryck som blivit en stor trend i USA. Teet är naturligt fritt från koffein.
Om Friggs teer