Linskakor med tapenad och tomater

Linskakor med grön olivtapenad och grillade körsbärstomater

Linskakor med olivtapenad och grillade tomater passar både som lyxigt mellanmål och som förrätt eller tilltugg till drinken.

INGREDIENSER

6-8 Friggs Linskakor Gräddfil & Lök

1 ask körsbärstomater

Olivolja

Salt och peppar efter smak

 

INGREDIENSER TILL TAPENAD

3 dl urkärnade gröna spanska oliver, sköljda

2 tsk kapris, dränerade

1 stor vitlöksklyfta, krossad

Färskpressad citronjuice

75 ml olivolja

 

INSTRUKTIONER

Värm ugnen till 200°C. Lägg tomaterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, häll över lite olivolja och smaksätt med salt och peppar. Rosta i ugnen tills tomaterna sjunker ihop (ca 10 minuter).

 För att göra tapenaden, mixa alla tapenadingredienser i en matberedare tills de är ordentligt blandade. Bre på tapenaden över linskakorna och lägg på rostade tomater. Servera omgående.

Överbliven tapenad kan förvaras övertäckt i kylskåp upp till tre dagar.

Bild och recept: @MissMarzipan