Majskakor som dekorerats som tomtar

Majskaketomtar med ost och tomat

Bjud på fina tomtekakor till fikan så lovar vi att gästerna blir glada! Majskakorna i tomteversion är enkla att göra och de blir ett perfekt tilltugg både på glöggfikan och julbordet.

INGREDIENSER:
4 st Majskakor Ost (Chiafrö & Havssalt kan också användas)
2 stora tomater
Ca 120 ml färskost (kan vara mjölkfri)
Grovt krossade svartpepparkorn (alternativt kardemummafrön)

Instruktioner:
Bred färskost på den nedre halvan av varje majskaka. Lämna ett ca 1,5 cm brett gap för att sedan breda färskost på den översta fjärdedelen av varje majskaka.
Skär 2 kantbitar från varje tomat och se till att de är ca ½ centimeter tjocka. Lägg resten av tomaterna åt sidan. Skär dina tomatskivor på mitten och placera en halva längst upp på varje majskaka, något till vänster om mitten. Skär en smal tomat-triangel av samma tjocklek och placera den vid sidan av "tomteluvan". Använd lite extra färskost för att skapa en tofs på luvan.
Skär ut 4 små ovala tomatbitar för att skapa näsor till dina tomtar. Lägg dem på plats. Lägg till krossade svartpepparkorn för att bilda ögon och mun. Använd sedan en tandpetare för att rita lite virvlar i tomtens skägg.
God Jul önskar vi på Friggs!

Bild & recept: #MissMarzipan