Picnictallrik med majskakor, cashewost, röd Pesto & frukt
INGREDIENSER
Färsk frukt (såsom bär, fikon, vindruvor)
Friggs Majskakor
Oliver
Pesto (se recept nedan)
Cashewost (se recept nedan)
INGREDIENSER FÖR CASHEWOST
250 ml naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
80 ml vatten (extra vid behov)
2 msk äppelcidervinäger (eller citronjuice)
2 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
Instruktioner:
Blanda samtliga ingredienser i en matberedare/mixer tills en jämn, krämig ostliknande konsistens är uppnådd.
INGREDIENSER FÖR PESTO
150 g marinerade soltorkade tomathalvor i olja (ca 24 st)
90 ml olja från burken med soltorkade tomathalvor
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver (valfritt)
30 g rostade cashewnötter
1 msk balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
Instruktioner:
Blanda alla ingredienser i en liten matberedare tills önskad konsistens är uppnådd. Överbliven pesto kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
Lägg cashewost, oliver och pesto i serveringsskålar och servera med valfritt utbud av andra pålägg.
Bild & recept: #MissMarzipan