Linskakor med grön olivtapenad och grillade körsbärstomater

30 min
Antal personer: 8
Linskakor med olivtapenad och grillade tomater passar både som lyxigt mellanmål och som förrätt eller tilltugg till drinken.
Receptkreatör: Marisa Alvarsson

Ingredienser

6-8 Friggs Linskakor Gräddfil & Lök (eller Majskakor eller Riskakor)
1 ask körsbärstomater
Olivolja Salt och peppar efter smak.
INGREDIENSER TILL TAPENAD
3 dl urkärnade gröna spanska oliver, sköljda
2 tsk kapris, dränerade
1 stor vitlöksklyfta, krossad
Färskpressad citronjuice
75 ml olivolja

Instruktioner

Värm ugnen till 200°C.
Lägg tomaterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, häll över lite olivolja och smaksätt med salt och peppar.
Rosta i ugnen tills tomaterna sjunker ihop (ca 10 minuter).
För att göra tapenaden, mixa alla tapenadingredienser i en matberedare tills de är ordentligt blandade.
Bre på tapenaden över linskakorna och lägg på rostade tomater. Servera omgående.
Överbliven tapenad kan förvaras övertäckt i kylskåp upp till tre dagar.

Relaterade produkter

Liknande recept