Snacks
Recept
PRODUKTER
Snacks
Majskakor
Riskakor
Övrigt Snacks
Te
Kosttillskott
Juice
INSPIRATION
Alla Våra Recept
Frukost & Mellanmål
Snacks & Tilltugg
Sötsaker
Friggs för alla tillfällen
OM OSS
Om Friggs
Vår Historia
Kvalitet & Hållbarhet
Cookies och GDPR
KONTAKT
Frågor & Svar
Kontakta oss
SE
FI
SE
NO
DK
Majskakor med avokado, zucchini och röd pesto
Frukost & Mellanmål
30 min
Antal personer: 12
Toppa majskakorna med avokado, zucchini och röd pesto. Ringla olivolja och verjuice över och toppa med vallmofrön och färsk basilika!
Receptkreatör:
Marisa Alvarsson
Ingredienser
Instruktioner
12 Friggs Majskakor (eller Riskakor eller Linskakor)
Zucchini, i 12 tunna skivor (Tips! använd en mandolin)
Röd pesto (se recept nedan)
1-2 avokado, beroende på storlek
En skvätt verjuice (eller citronjuice)
Olivolja
Vallmofrön
Salt och färskmalen svartpeppar efter smak
Färsk basilika
PESTO
150 g marinerade soltorkade tomathalvor i olja (ca 24 st)
90 ml olja från burken med soltorkade tomathalvor
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver (valfritt)
30 g rostade cashewnötter
1 msk balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
Blanda alla ingredienser i en liten matberedare tills önskad konsistens är uppnådd.
Överbliven pesto kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
Bred pesto över samtliga majskakor och toppa med tunna skivor zucchini, avokadoskivor.
Häll över lite olivolja och verjuice (eller citronjuice), smaksätt med salt och peppar
Toppa med vallmofrön och färsk basilika.
Servera omgående
Ingredienser
12 Friggs Majskakor (eller Riskakor eller Linskakor)
Zucchini, i 12 tunna skivor (Tips! använd en mandolin)
Röd pesto (se recept nedan)
1-2 avokado, beroende på storlek
En skvätt verjuice (eller citronjuice)
Olivolja
Vallmofrön
Salt och färskmalen svartpeppar efter smak
Färsk basilika
PESTO
150 g marinerade soltorkade tomathalvor i olja (ca 24 st)
90 ml olja från burken med soltorkade tomathalvor
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver (valfritt)
30 g rostade cashewnötter
1 msk balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en liten matberedare tills önskad konsistens är uppnådd.
Överbliven pesto kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
Bred pesto över samtliga majskakor och toppa med tunna skivor zucchini, avokadoskivor.
Häll över lite olivolja och verjuice (eller citronjuice), smaksätt med salt och peppar
Toppa med vallmofrön och färsk basilika.
Servera omgående
Relaterade produkter
Riskakor Gräddfil & Lök
125 g
Majskakor Gräddfil & Lök
125 g
Majskakor Popcorn
125 g
Linskakor Gräddfil & Lök
125 g
Liknande recept
Majskakor med gravad lax, kapris och dill
Midsommarkrans
Majskaketomtar med ost och tomat
Linskakor med tamarigrillad tofu ”TLT”
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent