Majskakor med avokado, zucchini och röd pesto

30 min
Antal personer: 12
Toppa majskakorna med avokado, zucchini och röd pesto. Ringla olivolja och verjuice över och toppa med vallmofrön och färsk basilika!
Receptkreatör: Marisa Alvarsson

Ingredienser

12 Friggs Majskakor (eller Riskakor eller Linskakor)
Zucchini, i 12 tunna skivor (Tips! använd en mandolin)
Röd pesto (se recept nedan)
1-2 avokado, beroende på storlek
En skvätt verjuice (eller citronjuice)
Olivolja
Vallmofrön
Salt och färskmalen svartpeppar efter smak
Färsk basilika

PESTO

150 g marinerade soltorkade tomathalvor i olja (ca 24 st)
90 ml olja från burken med soltorkade tomathalvor
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver (valfritt)
30 g rostade cashewnötter
1 msk balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en liten matberedare tills önskad konsistens är uppnådd.
Överbliven pesto kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
Bred pesto över samtliga majskakor och toppa med tunna skivor zucchini, avokadoskivor.
Häll över lite olivolja och verjuice (eller citronjuice), smaksätt med salt och peppar
Toppa med vallmofrön och färsk basilika.
Servera omgående

Relaterade produkter

Liknande recept