Picknicktallrik med majskakor, cashewost, röd pesto & frukt

30 min
Antal personer: 8
Planerar in en mysig picknick och har lite brist på inspiration? Här tipsar vi om lyxiga och goda majskakor med riktigt goda pålägg!
Receptkreatör: Marisa Alvarsson

Ingredienser

Friggs Majskakor
Färsk frukt (såsom bär, fikon, vindruvor)
Oliver
Pesto (se recept nedan)
Cashewost (se recept nedan) INGREDIENSER FÖR CASHEWOST
250 ml naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
80 ml vatten (extra vid behov)
2 msk äppelcidervinäger (eller citronjuice)
2 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
INGREDIENSER FÖR PESTO
150 g marinerade soltorkade tomathalvor i olja (ca 24 st)
90 ml olja från burken med soltorkade tomathalvor
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver (valfritt)
30 g rostade cashewnötter
1 msk balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger

Instruktioner

Cashewost

Blanda cashewost ingredienser i en matberedare/mixer tills en jämn, krämig ostliknande konsistens är uppnådd. I

Pesto

Blanda alla ingredienser i en liten matberedare tills önskad konsistens är uppnådd.
Överbliven pesto kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
Lägg cashewost, oliver och pesto i serveringsskålar och servera med valfritt utbud av andra pålägg.

Relaterade produkter

Liknande recept