Svart Te

Svart te är det vanligaste teet i Europa, det är denna sorts te vi dricker allra mest av.

Vad är svart te?

Svart te kommer från tebusken, men går igenom en helt annorlunda bearbetningsprocess än det gröna teet. Ursprungligen var allt te grönt, men vid export av teet insåg man att hållbarheten var begränsad och därför utvecklade kineserna svart te. Vid bearbetning av svart te låter man bladen vissna och pressas aktsamt så att cellerna öppnas och utsätt för syra. Därefter rullar, oxiderar och torkar man dem för att de ska bli av med vätskan. Bladen blir mörkare och utvecklar en stark smak och arom i jämförelse med grönt te som har en mer mild och besk smak.

Högre koffeinhalt

De främsta skillnaderna på grönt och svart te är bearbetningsprocessen och koffeinhalten som är högre i svart te. Liksom grönt te innehåller svart te vitaminer och mineraler.

En kopp te:

Dragtid: 2-3 minuter
Vattentemperatur: 80 grader
Koffeinhalt: 28 mg per kopp

svartte_50x332.jpg